8 paşi spre direcţia potrivită

Pentru cei care nu mă ştiu atât de bine , sunt o fire foarte sociabilă , pot zice că am lipici la oameni şi asta pentru că îmi face plăcere să las o impresie excelentă chiar şi după o discuţie de 2 minute cu cineva. De ce ? Pentru că îmi place  şi mă străduiesc să aduc mereu un plus de valoare prin tot ceea ce fac şi ce zic . Descopăr în ultima perioadă persoane care , deşi au vârste înaintate  nu au o direcţie în viaţă , nu cunosc precis scopurile pentru care luptă zilnic . Fac totul pentru că trebuie . Iar în viaţă vorbim despre ALEGERI , nu despre …

lucruri făcute din obligaţie . M-am gândit puţin la un plan pe care să-l urmez pentru a ajunge în direcţia potrivită şi împărtăşesc cu voi următoarele idei :

 1. MEDITEAZĂ MAI MULT ASUPRA LUCRURILOR PE CARE ŢI LE DOREŞTI CU ADEVĂRAT – nu îţi mai pierde timpul cu lucruri inutile,lucruri care DOAR s-ar putea să îţi placă , lucruri care nu te motivează deloc.Îţi doreşti să ajungi un dascăl respectat ? Acţionează într-acolo . Îţi doreşti să ajungi un antreprenor de succes ? Acţionează într-acolo . Canalizează-ţi toata energia asupra lucrurilor care sunt cu adevărat importante pentru tine.Astfel le vei atrage spre tine.

 2. ACŢIONEAZĂ ZILNIC PENTRU A-ŢI ÎNDEPLINI VISURILE – nu lăsa să treacă nicio zi fără a lucra la visul tău . Dedică-ţi zilnic o anumită perioadă de timp pentru a te perfecţiona , pentru a evolua , pentru a te documenta. Bineînţeles că de acest pas vor ţine cont doar persoanele a căror motivaţie internă este a naibii de arzătoare. Clar.

 3. NU LĂSA NICIUN IMPEDIMENT SĂ-ŢI STEA ÎN CALE – în fiecare zi pot să apară provocări care să ne distragă de la planul stabilit pentru a realiza ceva . Ce e foarte important ? Să găsim soluţii şi să nu ne instalăm ca boşii în zona de confort aşteptând ca lucrurile să se rezolve de la sine . A picat lumina ? Aprinde o lumânare. Plouă afară şi nu mai mergi la o întâlnire stabilită , să nu cumva să „ lăţesti „ ? Iei o pelerină , o umbrelă , foloseşti nişte pungi . N-ai pelerină ? Îţi faci una . Nu lăsa toate scuzele existente în lume la ora actuală să te împiedice să fii omul de succes care visezi să fii . FII SMART !

 4. NU EZITA SĂ CERI SFATURI – bineînţeles persoanelor care au rezultate într-un anumit domeniu care te interesează . Persoanelor care se dedică trup şi suflet acelei activităţi şi care sunt dispuse să te asculte şi să-ţi lămurească cu mare drag toate semnele de întrebare. Fiindcă noi românii suntem un popor tare sfătos şi darnic cu semenii , avem idiotul obicei de a sfătui persoane în necunoştinţă de cauză : ” NU TE DU MĂ ACOLO , AM AUZIT CĂ NU-I DE TINE „ sau „ CE ÎŢI TREBUIE ŢIE AFACERI , PUNE MÂNA ŞI IA-ŢI UN JOB BUN „ . De obicei , persoanele care se pricep la ceva – tac şi fac , iar cele care nu se pricep îi învaţă şi pe alţii .

 5. ŢI SE IVEŞTE O OPORTUNITATE ? De orice fel de natură ar fi ea , înainte să îi dai cu şutul mai ceva ca David Beckam , pune puţin în balanţă informaţiile primite . Totul se întâmplă în viaţă cu un scop . Absolut totul . Şi faptul că în momentul de faţă tu citeşti acest articol este cu un scop . Renunţă la ideile preconcepute de genul „ am auzit eu d-astea „ , „ nu e de mine „ , „ nici nu vreau să aud „ . Cercetează totul puţin mai în esenţă şi ia deciziile cu sufletul . Pentru că uneori judecăm o carte după copertă , pierdem trenuri importante şi ajungem să dăm vina pe stat , pe vecini , pe părinţi , pe profesori , pe colegi şi lista poate continua cu brio . Însă nu dăm niciodată vina pe ideile care ne zac sub carapace. Fiindcă sunt ale noastre, sunt cele mai bune nu ?!

 6. DE CE SĂ FII CA RESTUL ? Ai luat o decizie importantă pentru viaţa ta şi 99% dintre cunoscuţii tăi sunt împotriva acestei decizii ? Înconjoară-te cu restul de 1%. Simplu. Scurt. La obiect. Fii stăpânul propriilor decizii , asumă-ţi-le şi dă curs propriei vieţi . Modeleaz-o . Nu o copia pe cea a altora crezând că vei avea aceleaşi rezultate.

 7. INSTRUIRE. INSTRUIRE. Hei , tu cititorule , eşti de acord că pentru a descoperi direcţia potrivită ai nevoie de instruire ? Să te descoperi , să-ţi testezi aptitudinile , să vezi căror activităţi ai fi dispus să dedici timp şi energie. Atâta timp cât nu acorzi atenţie acestui pas cheie , nu te aştepta la rezultate .

 8. FILTREAZĂ ACTIVITĂŢILE CĂRORA TE DEDICI – da. Filtrează-le. Fiind vorba despre timpul tău preţios , despre sănătatea ta şi despre cele mai bune resurse ale tale , întreabă-te :
 • îmi ajută această implicare pe termen lung ?
 • merită să pun focus maxim ?
 • este o muncă/activitate eficientă ?
 • cum îi ajut pe ceilalţi /cum aduc un plus de valoare în lume prin această activitate ?

Dacă răspunsurile te satisfac pe deplin , înseamnă că te îndrepţi spre direcţia potrivită .

Comentarii

comments

Da un share sa vada si prietenii tai !

Fabian Popovici Written by:

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *