Scrisoare către Dumnezeu

Doamne Dumnezeule,

 

E un început de săptămână excepţional. Port în suflet cele mai sincere sentimente de speranţă şi încredere. O siguranţă emoţională ca niciodată. Te simt în fiecare ungher al cetăţii inimii mele. Şi cum pot simţi altfel decât siguranţă, când eşti Tu acolo?

În primul rând, îndrept către Tine un gând de recunoştinţă izvorât din adâncul sufletului. Este o zi specială pentru familia mea. Stâlpul acesteia îşi aniversează al 53-lea an de când vede lumina zilei. Îţi mulţumesc Ţie Doamne, că mi l-ai ales pe el să-mi fie tată! Altă alegere mai bună nu puteai face! De 14 ani încoace, îmi
demonstrează zilnic că deşi lucrează în domeniul electricităţii, totuşi meseria lui de bază este cea de TATĂ! A ales să-şi sacrifice viaţa pentru mine. Ai grijă Doamne de el şi oferă-i zile după sufletul său! Îl iubesc aşa de mult!

Dar Doamne, am atâtea să-ţi spun! Ştiu că trebuie să ai grijă de atâţia oameni, dar Te rog, oferă-mi câteva minute din eternitatea Ta.

Cu siguranţă sunt la vârsta la care am nevoie de Tine mai mult decât orice altceva. Abia încep să-mi construiesc drumul. Acum adun materialele şi constructorii. Fii lângă mine, Doamne! Nu mă lăsa să aleg cu mintea mea ceea ce cred eu că este bun! Îndrumă-mă Tu, către ceea şi cine este bun cu adevărat, pentru mântuirea mea! Ştiu că uneori poate mă voi supăra că lucrurile nu vor fi cum voi dori eu, dar voi fi împlinit. Ştiu că va fi strict voia Ta şi răspunsul Tău la rugăciunile mele.

Îţi mulţumesc Ţie Doamne, pentru scenariul vieţii mele pe care L-ai creat cu atâta măiestrie până acum! De la naştere şi până la vârsta mersului la şcoală, m-ai lăsat să cresc acolo unde consider eu că este Raiul pe Pământ. La Crucea. În dulcea mea Bucovină. Acel bulgăraş de argilă care eram atunci, ai îngăduit să fie modelat de cei mai buni maeştri. Doi părinţi ca nişte îngeri păzitori, a căror dragoste sfântă a contribuit decisiv la educaţia mea. Nişte bunici cărora le voi purta veşnică recunoştinţă pentru toate lucrurile sincere pe care mi le-au spus cu atâta dragoste dar mai ales pentru toate cele dăruite cu iubire din puţinul lor. Acum, unul dintre ei, şade de-a dreapta Ta, Doamne! Ai te rog grijă de el! Aici, pe Pământ, îmi lipseşte tare mult. Dar sunt sigur că participă cu multă dragoste la multe dintre lucrările Tale, acolo în veşnicie. Transmite-i că îl iubesc tare mult şi că sfaturile lui pe care mi le-a transmis de-a lungul anilor şi pe care nu le înţelegeam eu foarte bine, bulgărăş de argilă fiind, le dezleg atât de bine acum! Îl îmbrăţisez şi îl port cu demnitate şi mândrie în inimă, pentru că a crescut-o atât de frumos pe mama, icoana mea sfântă!

Apoi, după ce timp de şapte ani am hrănit sufletul cu cele mai frumoase şi bune valori, ai considerat că e timpul să port lupte ale sufletului în Capitală. Părinţii nu au stat în calea lucrării Tale şi s-au conformat. Dar Ţie trebuie să îţi mulţumesc cel mai mult, Doamne! Ai avut grijă la tot pasul să îmi întăreşti inima, astfel încât să nu o ia pe drumurile greşite ale vieţii de Bucureşti, ci să aleagă din cele bune şi să le respecte cu sfinţenie!

Îţi mulţumesc Iubite Creator, pentru că ai avut grijă să înţeleg la vreme care este cea mai de preţ comoară a mea: cuvântul. Această sabie cu două tăişuri a omenirii. Această comoară care poate aduce atât de uşor mângâiere, dar care poate ucide suflete în egală măsură, atât de uşor! Mulţumesc că mă ajuţi să aleg cuvintele atunci când deschid gura. Atunci când scriu. Atunci când socializez. Dar sunt netrebnic şi vorbesc şi scriu multe lucruri nechibzuite. Le mai folosesc şi pentru a cleveti şi pentru a Te necinsti pe Tine. Cu iertare să-mi fie!

Îţi mulţumesc pentru faptul că ai sădit în inima mea cele mai puternice sentimente de dragoste: cele faţă de Tine, faţă de ţară şi de familie. Asta să fie cea mai de preţ comoară a mea pe tot parcursul zilelor vieţii mele! Nu există sentiment mai presus decât dragostea. Cea sinceră, dezinteresată, izvorâtă din Centrul Vieţii: inima.

Mulţumesc Ţie Doamne, pentru toate cele primite până în prezent dar mai ales pentru oamenii trimişi în viaţa mea până în prezent. Unii au fost trecători, alţii continuă să fie parte a lucrării Tale. Dar prin fiecare dintre ei te simt pe Tine. Pentru că ştiu că Tu eşti prezent pe Pământ prin oameni! De asta vrei atât de mult să ne iubim mult unii pe alţii. De asta vrei să ne iubim aproapele ca pe noi înşine! Dar nu înţelegem deloc, asta. Suntem ticăloşi. Aruncăm cu vorbe unii în alţii, rânjim demonic atunci când provocăm rău vreunui frate. Cu toate că eşti conştient la tot ceasul de tot ceea se întâmplă pe Pământ, hai Doamne, vino să vezi ce-a mai rămas în oameni! Încă nu e totul pierdut, sunt sigur de asta! Este simţită din plin însă lipsa de dragoste faţă de Tine. Iar asta se simte. Asta doare. Ne-ai oferit libertate deplină, însă nu suntem vrednici de asta. Nu ştim singuri, fără Tine, să o folosim spre folosul mânturii noastre. Pe mine Dumnezeule, îndrumă-mă să ofer mai multă dragoste celor care au sufletele împietrite. Celor care au sufletele stinse. Celor care poate după judecata mea, nu o merită. Dar Tu ştii mai bine! Îndrumă-mă Doamne către ei. Pe moment, sunt sigur că inima mea va fi lovită cu deznădejde şi tristeţe, dar nu contează! Atâta timp cât o las în mâinile Tale, este în siguranţă deplină! Însă ce poate fi mai frumos decât momentul în care cei rătăciţi îşi vor aduce aminte cum Dumnezeu le-a fost alături prin intermediul cuiva ?!

Mulţumesc Doamne pentru dascălii pe care i-am simţit aproape de suflet pe tot parcursul meu şcolar şi universitar. Ai grijă de ei şi Dă-le, Atotputernice, cât mai multe bucurii în vieţile lor! Mulţumesc Doamne pentru toate activităţile în care am fost, sunt şi voi fi implicat. Sper că am reuşit să produc mici schimbări peste tot pe unde am fost. Iar acolo unde am greşit, iartă-mi Doamne toate cele făcute cu lucrul, cu fapta sau cu gândul şi ajută-mă cu dragostea Ta să repar tot ceea ce e de reparat. La mine,nevrednicul, în primul rând! Mulţumesc pentru fiecare bucurie dar mai ales pentru fiecare lucru din care am avut de învăţat. Mulţumesc Doamne pentru prietenii adevăraţi pe care I-ai trimis mie. Dă-le Doamne sănătate şi îndeplineşte-le toate cererile de folos sufletelor lor.

Mulţumesc, Bunule, pentru cea pe care ai rânduit-o deja pentru a mă însoţi pe drumul vieţii. Fie după pronia Ta! Ai grijă Doamne de ea până o vei trimite la mine. Apăr-o la tot pasul şi îndrumă-i toate căile către Tine şi sfânta ta dragoste!

Cel mai mult vreau să-ţi mulţumesc, Sfinte Dumnezeule, pentru ţinutul în care ai îngăduit să mă nasc. Ţinutul României. Pământuri pentru care s-au purtat multe lupte sfinte în timpurile străbunilor. Pământuri pentru care s-a vărsat mult sânge, ocrotite fiind cu multă dragoste şi jertfă. Ţărişoara mea nu traversează cele mai bune timpuri. Oamenii ei, în marea lor majoritate, se scaldă în multă nepăsare, deznădejde, lipsă de credinţă şi idealuri, în multe patimi trupeşti şi sufleteşti. A dispărut din noi Doamne, dragostea de ţară! Asta e cel mai trist, cel mai grav şi dăunător! A dispărut conştiinţa naţională! Nu ne lăsa Doamne ! Mulţi ciocoi ne vânează şi caută să distrugă şi ultima fărâmă de ceea ce înseamnă românii, neam sfânt, binecuvântat, neam creştin! Fii cu noi Doamne! Dă-le mai ales celor aflaţi la cârma satelor şi oraşelor, la cârma judeţelor şi a ţării, multă înţelepciune şi dragoste, să fie în sfârşit în slujba cetăţeanului! Iar mie, îngăduie-mi Doamne, ca într-o bună zi, să deţin acea putere în stat care să-mi permită să aduc schimbările mult aşteptate. Până atunci, învredniceşte-mă să adun cât mai multă iubire, putere de iertare şi înţelepciune în toate cele ale vieţii!

 

Mulţumesc Ţie pentru timpul acordat! Trimite în lume cât mai mult bine şi întoarce Doamne oile rătăcite către Tine! Amin.  

Comentarii

comments

Fabian Popovici Written by:

2 Comments

 1. Carmen
  June 6, 2016
  Reply

  O parte din Dumnezeu este deja in tine Fabian! Minunata, magnifica scrisoare!Ii sunt eu recunoscatoare lui Dumnezeu ca ne- a inzestrat viata cu un suflet asa frumos cum esti tu! Sa fii purtat de Voia Lui pe cele mai inalte culmi ale realizarilor pe care le visezi!!!Le meriti, din plin!!

  • Fabian Popovici
   June 9, 2016
   Reply

   Multumesc din suflet pentru aprecierile sincere, draga Carmen 🙂 multa sanatate si bafta in toate!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *