Scrisoare către viitoarea clasă politică

E 22 octombrie. Mai puţin de două luni şi România va primi din partea unei noi clase politice un nou val de speranţe, un nou val de promisiuni. Promisiuni pentru mai bine, aşteptate de 27 ani.

Sunt un tânăr român, iar vârsta mea e puţin mai mică decât toată perioada asta de aşteptare. Acum fac primii paşi în viaţă şi privind în jur cuţitul nu a ajuns doar în oasele, ci mai ales în sufletele românilor. Simt şi văd multă deznădejde, descurajare şi nicio speranţă de îndreptare a lucrurilor. E clar! Românii au fost minţiţi de prea multe ori, le-au fost înşelate aşteptările şi orice încercare a clasei politice de a-şi spăla din păcatele trecutului pare fără rezultat. Care a rămas singura soluţie cu care putem ieşi din cercul ăsta vicios? Orientarea şi investiţia în tineri, ei fiind cei care vor decide pentru câteva decenii bune, prin VOT, cine va conduce şi cine va sta în umbră.

Vreau să adresez din partea mea, o scrisoare către viitoarea clasă politică, care să sune cam aşa:

Domnilor politicieni,

          Vă mulţumim respectuos că aţi deschis ochii şi sperăm noi şi sufletele şi aţi văzut că vechile metode de conducere nu mai corespund cu realitatea anului 2016, al secolului 21. Vă mulţumim de asemenea că v-aţi dat seama că unul dintre cei mai buni aliaţi ai dumneavoastră este TINERETUL ROMÂN; tineret inteligent, cu putere şi forţă de reacţie, tineret care poate fi condus doar prin abilităţi de lideri, nu de şefi. Tineret care de asemenea vă roagă din toată inima, următoarele:

  • În momentul în care vă veţi instala în scaunele de conducere ale ţării, faceţi-ne mândri că v-am ales! Nu ne dezamăgiţi şi pe noi fiindcă şi aşa imaginea clasei politice româneşti atârnă de un fir de aţă subţire în ochii cetăţenilor! Aveţi mereu gândul acesta în conştiinţă: “ Suntem aici datorită lor. A cetăţenilor”. Faceţi lucruri care să vă permită să ieşiţi mereu cu capul sus între oameni. Tare ne-am dori să vedem asta!
  • Conduceţi ţara din prisma intereselor naţiunii, nu din cea a intereselor personale! Ne-am săturat          ( PÂNĂ ÎN GÂT) să vedem cum “lucrurile măreţe din regat”( asfaltat, reparat, clădit,etc), se fac doar înaintea alegerilor sau înaintea vreunui eveniment major. Gogoşile vândute în trecut nu mai sunt şi nu vor mai fi gustate de către noi, tinerii! Nu vom pune ştampila doar pentru o realizare de ultim moment, ci vom analiza întregul, imaginea de ansamblu, rezultatele pe termen lung!
  • Ţineţi cont că tinerii vă pot fi parteneri loiali pe termen lung dacă ştiţi cum să vi-i faceţi prieteni! Aveţi însă în vedere că în vremurile pe care le trăim, noi tinerii, învăţăm singuri cum să gândim, nu ce să gândim, aşa cum se întâmpla odinioară. Nu putem fi duşi de nas, fiindcă avem acces instant la informaţie, ne mobilizăm rapid şi suntem curaţi din punct de vedere mental. Avem mentalităţi neatinse de concepte şi ideologii îndoctrinate. Ştim sigur ce vrem şi pentru ce luptăm: O ŢARĂ CIVILIZATĂ ÎN CARE SĂ PUTEM TRĂI DECENT ŞI PE CARE SĂ NU MAI FIM NEVOIŢI SĂ O PĂRĂSIM!
  • Creaţi-ne mediul educaţional de aşa natură care să ne permită să ieşim de pe băncile unei facultăţi cu nişte competenţe şi aptitudini care să corespundă cu realitatea contemporană. În stilul actual, studentul român tinde să devină un robot de memorat cantităţi industriale de informaţii, de care nu se poate folosi practic la un viitor loc de muncă. Dorim să se pună accent pe practică, pe lucruri palpabile. Nu vă fie teamă să investiţi în noi!
  • Ajutaţi-ne să ne aducem ROMÂNII acasă! Locul lor este în România. Vă spunem cu certitudine că e multă suferinţă şi mult dor în popor. Apăsarea sufletească atinge cote alarmante. Românii plecaţi peste hotare pun zilnic în mâncarea pe care o prepară, şiroaie de lacrimi. Şi-ar dori să fie acasă, însă cum să îşi întreţină familiile? Iar cei rămaşi acasă, respiră mai mult dor decât aer. Se distrug familii, se distrug vise, se distrug copilării. Pentru ce, domnilor politicieni? Nu ni se pare corect. Chiar nu le putem crea condiţiile unui trai decent acasă? Auziţi strigătul nostru şi ajutaţi-ne să ne aducem rudele şi românii de pretutindeni acasă!

  • Reformaţi sistemul medical! Trataţi prin deciziile pe care le veţi lua şi vă mulţumim în avans pentru acest lucru, toţi doctorii români cu onoare, cinste, demnitate, respect! Haideţi să nu ne mai batem joc. Îşi dedică ani buni din viaţă unui scop: alinarea suferinţei semenilor. De ce trebuie să plece din ţară? Nu suntem în stare să modernizăm spitale şi să le plătim salarii pe măsura performanţei? Eu cred că suntem. De aia ne numim ROMÂNI şi avem sânge de latini în noi. Gândiţi-vă că în sistemul medical pe care îl susţineţi dumneavoastră, se vor trata bunicii, părinţii şi copiii dumneavoastră. Vreţi să staţi mereu cu frica în sân? Asta dacă unii dintre dumneavoastră nu vor continua să ne sfideze şi să se trateze în ţări străine, arătând astfel neîncrederea pe care o afişează, lăsându-ne pe noi, oamenii de rând, să ne descurcăm cum putem! Aşa cum vă doriţi binele familiilor dumneavoastră, doriţi-vi-l şi pe cel al românilor! Iubiţi românii! Vrem să redaţi încrederea medicilor noştri că se poate mai bine! Vrem spitale sănătoase, vrem un sistem medical sănătos! Iar cu această ocazie, tineretul român îi mulţumeşte domnului doctor Leon Dănăilă, care este un adevărat erou national şi ne demonstrează că bogăţia nu constă în ceea ce ai, ci în ceea ce dai!
  • Vrem să comunicaţi cu noi transparent, clar şi concret! Fără limbaj de lemn, fără cuvinte academice. Ajutaţi-ne să facem să nu mai existe o diferenţă uriaşă între mediul rural şi cel urban. În stilul actual, pierdem valorile şi tradiţiile satului românesc care tinde să fie părăsit pentru o viaţă mai bună la oraş! Stabiliţi-vă obiective mici şi îndepliniţi-le! Iar apoi măriţi-le pe măsură ce le îndepliniţi, iar astfel nu va mai exista frustrare în rândul populaţiei.

Trebuie să naştem în fiecare cetăţean dorinţa de a vedea în România un proiect de viitor, în care merită să investească TOT, fără jumătăţi de măsură! Nu vrem să mai avem impresia că suntem un stat vasal.

  • Ca să realizăm asta, trebuie să ne luaţi pe noi tinerii, în considerare. Haideţi să uităm toate relele trecutului şi să conlucrăm! Vrem să avem încredere maximă în dumneavoastră şi să nu mai fim consideraţi nişte tineri care visează cai verzi pe pereţi! Luaţi-ne sub aripa dumneavoastră, îndrumaţi-ne şi aveţi maximă încredere în puterile noastre creatoare! Nu vă cerem realizarea acestor obiective de unii singuri. Suntem generaţia care ştie că trebuie să ofere, înainte să aibă aşteptări şi să ceară. Vrem să facem totul ÎMPREUNĂ! Fiţi deschişi şi haideţi să lucrăm măcar în al 13-lea ceas în favoarea oamenilor şi să devenim credibili! Este ultima şansă de recâştigare a inimilor şi credibilităţii românilor! Ţineţi cont că omul cel mai periculos este cel care nu mai are nimic de pierdut!

Iar voi, dragi români, ieşiţi la vot! Adoptând poziţia ghiocel nu facem decât să înrăutăţim lucrurile. Ajutaţi-ne pe noi tinerii să aducem în ţară ceea ce nu mai avem de mult: speranţa unui viitor mai bun.

 

Semnat,

Tineretul Român.

Comentarii

comments

Fabian Popovici Written by:

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *